2011. július 28., csütörtök

Gardin, Nanon: Szimbólumok lexikona - Jelenlegi ára: 4 835 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Szimbólumok lexikonaA könyv listaára: 5900 Ft. Leírás:
Szív, kereszt és kard, körző és szögmérő, öt- vagy hatágú csillag, rózsa, liliom és gránátalma, hal, sas és oroszlán pusztán néhány kiragadott fogalom az emberi nyelv lenyűgöző tárházából, melyek túlmutatnak puszta szótári jelentésükön: jelképes értelemmel bírnak. A jelkép, a görög szümballó, összerak szóból származó, a jelentések rendszerszerűségére utaló szimbólum használata az ember kiváltsága. A jelkép szorosan kötődik a képhez - az elvont, gyakran transzcendens fogalmakat a tárgyi vagy élővilág elemeivel kapcsoljuk össze, így jutunk el valami mélyebb, titkosabb jelentéshez. A nyugati műveltség - más kultúrákhoz hasonlóan rendkívül gazdag szimbólumokban, melyeknek csak egy része található meg egyéb szellemi régiókban, vagy ha ismerik, eltérően értelmezik. A Larousse könnyen kezelhető, szépen tipografált kislexikona rajzok, fekete-fehér reprodukciók gazdag tárházát felsorakoztatva a nyugati műveltség jelképvilágába kalauzolja el az olvasókat tartalmas, olvasmányos ismeretterjesztő szócikkek segítségével. A címszavak alá (a jelképes értelmet definiáló, az alapvető ikonográfiai jellemzőket bemutató szövegrész után) alfejezeteket rendeltek a szerkesztők, így egy-egy jelkép egész művelődéstörténeti hatósugarát is könnyebben feltérképezhetjük. A régiségben a férfiarcot megkülönböztető, a hatalmat és bölcsességet jelképező szakáll kapcsán pl. nem csupán a férfias és királyi szakállról olvashatunk, de a szent és prófétai szakállról, a tiszteletre méltó és a tiltott szakállról, a filozófusi és lázongó szakállról egyaránt, ami jól érzékelteti, hogy a jelképek hogyan szövik át, alakítják mindennapjainkat. Tegyük hozzá, a lexikon, mint minden efféle orákulum, bohókásan pontatlan: az álszakáll ugyanis hiányzik... A nagyobb általános gyűjtőkörű könyvtárak mellett a fiatalabb korosztályokat kiszolgáló könyvtárakban is hasznos kézikönyv lehet. ISBN: 978-963-248-080-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 4 835 Ft

Az aukció vége: 2011-07-30 23:44
. Gardin, Nanon: Szimbólumok lexikona - Jelenlegi ára: 4 835 Ft